CDA-kiezers kritisch over draai

Twee derde van de CDA-kiezers vindt het ongeloofwaardig dat demissionair minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) opeens tegen het boerkaverbod is. 57 procent van de achterban van de christendemocraten wil dat het verbod op de boerka alsnog doorgaat. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Spies zei woensdag in een interview in de Volkskrant dat ze geen voorstander meer is van het boerkaverbod en het verbieden van de dubbele nationaliteit. Eerder verdedigde ze beide maatregelen, maar na de breuk met gedoogpartner PVV neemt de bewindsvrouw, die tevens kandidaat is voor het partijleiderschap, afstand van de plannen.

Die draai wordt door 77 procent van alle kiezers als ongeloofwaardig gezien. Kiezers van het CDA zijn nog het meest vergevingsgezind. Van de PVV-stemmers vindt 97 procent haar ongeloofwaardig. Driekwart van de VVD-kiezers is dezelfde mening toegedaan en onder de PvdA- en SP-achterban vindt respectievelijk 85 en 87 procent haar ongeloofwaardig.

Zeven op de tien geënquêteerden vindt de nieuwe opstelling van Spies 'een voorbeeld van het soort politiek waar ik een hekel aan heb'. Zeven op de tien CDA-kiezers vindt dit ook.


CDA-kiezers kritisch over draai (Foto: Novum)