Ook tweede verdachte roofmoord opgepakt

Ook de tweede verdachte van de roofmoord op de juwelier Ruud Stratmann is opgepakt. Sandro Grigolia (19) is in Georgië aangehouden. Zo heeft de politie Haaglanden bevestigd, aldus de NOS.

Aan het eind van de middag heeft de verdachte zich met enkele familieleden bij de Nederlandse ambassade in de Georgische hoofdstad Tblisi gemeld. De Georgische politie heeft Sandro vervolgens gearresteerd. Op dit moment wordt er door de Nederlandse en Georgische justitie overlegd over een mogelijke uitlevering. Afgelopen nacht werd de andere verdachte al gearresteerd. De 19-jarige Ziya Borukcu werd op straat in de Schilderswijk in Den Haag aangehouden.

Bij de beroving op de Haagse juwelier schoten de twee overvallers Stratmann in zijn winkel neer. De juwelier overleed later in het ziekenhuis. De twee verdachten waren sinds de overval, vorige week woensdag, voortvluchtig.

Gisteren verspreidde de politie hun namen en foto's. De moeder van Borukcu deed gisterenavond bij de NOS een oproep aan haar zoon om zich bij de politie te melden.