[NBA] 76ers en Celtics langszij in play-offs

Chicago Bulls heeft dinsdag Philadelphia 76ers langszij zien komen in de play-offs van de NBA. In Chigaco waren de 76ers met 109-92 veel te sterk voor de kampioen van de Eastern Conference. Boston Celtics versloeg Atlanta Hawks en bracht de stand in de serie ook gelijk. Los Angeles Lakers won voor de tweede keer van Denver Nuggets.

Het was een wedstrijd om snel te vergeten voor de Bulls. De thuisploeg ging tot aan de rust nog wel aan de leiding, maar zag de 76ers dankzij een sterk derde kwart toch nog langszij komen. De 26 punten die Jrue Holiday scoorde, leverden de Bulls uiteindelijk de grootste nederlaag van dit seizoen op.

Paul Pierce nam de Boston Celtics bij de hand. De forward scoorde liefst 36 punten en pakte veertien rebounds. Joe Johnson maakte er 22 voor de Hawks.

Los Angeles Lakers staat na twee wedstrijden tegen Denver Nuggets op een comfortabele 2-0 voorsprong. Andrew Bynum en Kobe Bryant maakte respectievelijk 27 en 38 punten in het met 104-100 gewonnen thuisduel.

76ers en Celtics langszij in NBA play-offs (Foto: Novum)