[DTM] Uitslag Race Hockenheim

Gary Paffett heeft de eerste race van het DTM-seizoen 2012 op zijn naam geschreven. De Mercedes-coureur was na 40 ronden te sterk voor zijn teamgenoot Jamie Green en Audi-rijder Mattias Ekström. Andy Priaulx was met plaats zes de beste BMW-coureur.

Ekström mocht de race vanaf poleposition vertrekken, maar de Zweed kon niet lang van de eerste plaats genieten, want in de beginfase van de race maakte hij in de tweede bocht een foutje en moest de als tweede vertrokken Green voorbij laten. Niet veel later passeerde ook Paffett de Audi-coureur.

Paffett moest als vijfde starten, maar klom snel op, doordat voor hem Dirk Werner en Mike Rockenfeller een trage start kenden. Paffett kon na het passeren Ekström op jacht naar Green en passeerde hem direct na zijn eerste stop. De Brit kwam naast zijn teamgenoot de pits uit en reed naast hem richting de Spitzkehre. Daar had Paffett de binnenste lijn, waardoor hij de leiding kon grijpen en deze niet meer af zou staan. Green werd tweede, voor Ekström die na zijn eerste stop veel tijd verloor, maar niet bedreigd kon worden door Christian Vietoris.

Voor BMW verliep de terugkeer in het DTM niet echt fortuinlijk, op Priaulx na die zesde werd. Werner mocht als derde starten, maar viel door zijn trage start ver terug. Daarnaast werd hij in de rondte getikt door Mercedes-coureur Ralf Schumacher, die hierbij onder meer ook de BMW van Bruno Spengler meenam. Schumacher kreeg hiervoor een drive-through, maar werd nog wel zevende. De andere BMW-rijders konden geen vuist maken en eindigden niet in de top tien.