FOK!filmtips van de dag: Infamous

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vanavond zijn er enkele zeer interessante films te bewonderen op televisie. Waar wij zeer veel zin in hebben is de film Infamous. In november 1959 wordt in Holcomb, Kansas, het gezin van een rijke landbouwer om het leven gebracht. Truman Capote leest op een dag het krantenbericht over deze gruwelijke moordpartij. Dit houdt hem zo bezig dat hij samen met zijn jeugdvriendin Harper Lee besluit op onderzoek uit te gaan en er een eigen verhaal over te schrijven. In Holcomb, waar hij aanvankelijk als een buitenaards wezen wordt nagekeken, ontwikkelt Capote zich van een pedant en egocentrisch individu, dat weinig opheeft met de plaatselijke bevolking, tot de vertrouwenspersoon van het hele dorp. Wanneer de moordenaars worden gepakt, wil Capote weten wat iemand tot zo'n daad brengt en komt hij na verloop van tijd zelfs in een lastige emotionele situatie terecht.

Infamous kan je vanavond om 23:10 op Nederland 2 zien.

Mocht je makkelijker vermaak willen, dan kan je om 20:30 op RTL 5 kijken naar The Fast And The Furious: Tokyo Drift. Racer Shaun Boswell was altijd al een buitenbeentje. Zijn enige binding met de buitenwereld is illegaal straatracen. Om aan celstraf te ontkomen moet hij naar zijn oom in Tokio die daar in het leger zit. Op naar Japan, het land van de driftraces: een parcours met bochten waar met veel vermogen doorheen geremd moet worden. Bij zijn Shauns eerste, mislukte poging neemt hij het op tegen de Drift King, die banden heeft met de Japanse maffia, Yakuza. Boswell racet zich steeds meer een weg in de duistere onderwereld van Tokio.

Tokyo Drift