Ook PSV en Wolfsburg willen Narsingh

Ajax heeft concurrentie gekregen in de strijd om sc Heerenveen-speler Luciano Narsingh. Ook PSV en VfL Wolfsburg hebben zich gemeld voor de buitenspeler. PSV ziet in Narsingh de perfecte aangever voor spits Tim Matavz.

Naar verluidt heeft Ajax al een bod van drie miljoen neergelegd bij Heerenveen, maar weet dus dat er in eigen land een concurrent is bijgekomen in de strijd om de aanvaller. Ook het Duitse VfL Wolfsburg, dat eerder interesse toonde in spits Bas Dost, ziet in Narsingh een versterking. Hij zou samen met Dost de voorhoede van de Duitse ploeg van nieuwe aanvallende impulsen moeten voorzien.

Het contract van Narsingh bij Heerenveen loopt na volgend seizoen af, dus het lijkt voor de hand liggend dat de Friese ploeg zijn speler komende zomer verkoopt om op deze manier nog iets aan hem te verdienen. De interesse van PSV is voor de hand liggend, aangezien Matavz een spits die afhankelijk is van aanvoer vanaf de vleugels. Met Dries Mertens en na de winterstop Georginio Wijnaldum kwam daar te weinig van terecht. Matavz verloor daardoor zelfs zijn basisplaats aan Jeremain Lens.

Ajax-trainer Frank de Boer liet vorig weekend weten dat zijn ploeg Narsingh graag wil hebben. De oefenmeester zei daarbij wel dat Ajax niet de hoofdprijs voor Narsingh zal betalen. Of PSV en Wolfsburg dit wel van plan is, is nog niet bekend.