Scarlett Johansson wil Black Widow-film

Scarlett Johansson zou graag een film maken over haar personage Black Widow. De in zwart leer gehesen spionne is al te zien in de superheldenfilms Iron Man 2 en The Avengers. "Ik zou er een soort Bourne-achtig spionageverhaal van maken", zegt de actrice tegen de Amerikaanse filmsite Screenrant.

"Er is heel veel over haar te vertellen", gaat de 27-jarige Johansson verder. "Ik heb al met Marvel-topman Kevin Feige gesproken en we hebben echt materiaal genoeg. Het lijkt me geweldig die film te maken."

De van oorsprong Russische spionne, die door het leven gaat als Natalia Romanova of Natasha Romanoff, is de rechterhand van Nick Fury, de grondlegger van de organisatie Shield. Hij is het die de superhelden Iron Man, Captain America, The Hulk, Thor en Hawkeye samenbrengt om de aarde te beschermen en tot The Avengers doopt.

Fury, gespeeld door Samuel L. Jackson, krijgt naar verluidt ook een eigen speelfilm. Jackson liet al weten dat Black Widow ook daarin een prominente rol speelt.

"Het hangt allemaal af van de fans", zegt de actrice nuchter. "Als die meer willen zien, kunnen ze dat krijgen." Ze voegt daar lachend aan toe: "Voor mij is de enige vraag of ik zin heb me nog eens drie maanden in zo'n superstrak pakje te wurmen."

Fans van Black Widow zullen het voorlopig moeten doen met haar, zij het significante, rol in The Avengers. De spionne komt niet voor in Iron Man 3, die volgend jaar verschijnt.


Scarlett Johansson wil Black Widow-film (Foto: Novum)