Bestuur PostNL ziet af van bonus

Het bestuur van PostNL heeft besloten dit jaar af te zien van hun bonussen. Dat meldt het bedrijf dinsdag. De topmensen hoeven hun variabele beloning niet, gezien de problemen waarmee het bedrijf momenteel kampt. De onderneming voert momenteel een grootscheepse reorganisatie door, waardoor problemen zijn ontstaan met de postbezorging.

Verschillende Kamerleden spraken er eerder al schande van dat de beloningen van de directie zouden worden verhoogd, terwijl het bedrijf tegelijkertijd een reorganisatie doorvoert.

Staatssecretaris van Economische Zaken Henk Bleker (CDA) gaf daarop ook aan niet te spreken te zijn over de salarisverhogingen en bonussen voor de top van PostNL. Matiging was op zijn plaats geweest, zei hij. Bleker zou de kwestie hebben aangekaart bij het bedrijf, maar kon naar eigen zeggen niet meer doen dan dat.

Dinsdag stemden de aandeelhouders van PostNL tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering verder in met de jaarrekening van de onderneming over 2011. Ook is het dividend over 2011 vastgesteld op 0,407 euro per aandeel.