Brinkman begint eigen partij

Hero Brinkman begint een eigen partij en doet mee aan de verkiezingen. Dat maakte Brinkman dinsdagmiddag bekend voorafgaand aan het debat over de val van het kabinet. "Ik heb definitief besloten om een eigen partij te gaan beginnen", zei hij. De burger staat centraal bij de voormalig PVV'er.

Hij bepleitte een kleine overheid waarbij de burger maximaal de ruimte krijgt. Door een kleinere overheid kunnen de belastingen worden verlaagd en krijgt de burger meer geld. Dat kan weer leiden tot meer economische groei waarmee de crisis kan worden overwonnen, denkt de oud-politieman.

De 47-jarige Brinkman stapte onlangs uit de PVV. Hij haalde dinsdag hard uit naar de partij van zijn voormalige fractieleider Geert Wilders, die zaterdag de gedoogcoalitie opblies. Zijn partij wordt 'compleet wat anders dan de PVV'. Die partij heeft een keer een kans gehad, en die is nu verkeken, zei hij.

Brinkman wil het stokje van de PVV 'gedeeltelijk' overnemen met een andere, redelijke toon. Geen partij die voortdurend aan belletjes trekt en wegloopt wanneer het een beetje moeilijk wordt, sneerde Brinkman.

De naam van zijn nieuwe partij maakt hij dinsdagavond bekend in het tv-programma Pauw & Witteman. Brinkman hoopt op 'zo veel mogelijk' zetels.

Hero BrinkmanHero Brinkman (Foto: Novum)