E. Koeman nieuwe trainer RKC Waalwijk

Erwin Koeman wordt de nieuwe trainer van RKC. De oefenmeester volgt Ruud Brood op die na vier seizoenen in Waalwijkse dienst, na deze jaargang, de overstap maakt naar Roda JC. Koeman heeft een contract getekend tot de zomer van 2014.

“Wij hebben gekozen voor een gevestigde naam die in het verleden heeft laten zien talentvolle voetballers beter te maken”, lichtte algemeen directeur Joost de Wit van RKC toe. ”Erwin is zo iemand. Een toptrainer, die past bij RKC. Een persoon die om kan gaan met druk en zich niet snel van de wijs laat brengen.” In het seizoen 2004/2005 stond Koeman ook voor de groep in Waalwijk. “Dat Erwin bekend is met de club, is positief. Het proces van aanpassing zal daardoor snel kunnen verlopen.”

Erwin Koeman, die het seizoen afmaakt bij zijn huidige werkgever FC Eindhoven, toonde zich content met zijn terugkeer in Waalwijk. “Ik ken de club, heb hier eerder een seizoen gewerkt. Dat is mij uitstekend bevallen. De directie en de mensen die er werken, weten wat ze willen. Daar zijn zij heel duidelijk in. Ik vind dat ze het goed op de rails hebben staan. RKC is een gemoedelijke, warme club. Dat is voor mij belangrijk.”