[GP2] Uitslag Race 2 Bahrein

Davide Valsecchi heeft in Bahrein in de GP2 Series een dubbelslag geslagen door vandaag ook de sprintrace op zijn naam te schrijven. Gister won de Italiaan de hoofdrace en ditmaal zegevierde hij voor Esteban Gutierrez en James Calado. Giedo van der Garde werd negende, terwijl Nigel Melker achttiende was.

De start van de race verliep niet vlekkeloos, doordat Felipe Nasr in de opwarmronde in de laatste bocht stil kwam te staan en weggesleept moest worden. Bij de tweede start bleef Tom Dillmann, die als derde zou starten, voor de opwarmronde staan. Hij reed een inhaalrace die hij uiteindelijk met een tiende plaats afsloot.

In de beginfase ging Calado aan de leiding, voor zijn teamgenoot Gutierrez en Fabio Leimer. Het drietal vocht een enorme strijd uit, waarbij een aanrijding tussen teamgenoten Calado en Gutierrez ervoor zorgde dat Leimer de tweede plaats over kon nemen. Even later stuurde de Zwitser naar de leiding, waarna hij op de overwinning afstevende. Gutierrez schoof door naar de tweede stek.

Leimer kon de leidende positie niet vasthouden, doordat hij enkele gele vlaggen genegeerd had en een drive-through kreeg. Valsecchi was door sterk rijden en banden te sparen langzaam naar voren opgeschoven en dichtte in de slotfase het gat met Gutierrez. De Mexicaan verdedigde in de laatste ronde zijn positie in de eerste bocht, maar moest de strijd opgeven toen Valsecchi buitenom voorbij kwam. De Italiaan won zo en gaat nu aan de leiding in het kampioenschap.

Achter dit duo werd Calado derde, voor Luiz Razia, Max Chilton en de vanuit de pitstraat gestarte Nasr. Polesitter Fabio Onidi en Marcus Ericsson leken af te stevenen op mooie plaatsen in de top tien, maar kregen in de slotfase problemen met hun auto's en banden, waardoor ze buiten de top tien finishten.

Van der Garde reed een sterke race na zijn uitvalbeurt van gisteren. De Nederlander haalde in de beginfase van de wedstrijd vele coureurs in, maar kwam niet verder dan plaats negen, omdat zijn banden versleten waren. Melker werd na een moeizame race achttiende.