Jongen 33 jaar vermist; FBI heropent zaak

De toen 6 jaar oude Etan Patz raakte in mei 1979 in New York vermist. Hij vertrok destijds van huis om naar de halte van zijn schoolbus te lopen, enkele honderden meters verderop. Sindsdien is hij spoorloos. De FBI heeft de zaak nu heropend.

Etans vermissing leidde destijds tot veel commotie en heel veel media-aandacht. Etan verdween uitgerekend op de eerste dag dat zijn ouders hem alleen naar de halte hadden laten lopen. Toenmalig president Ronald Reagan riep de dag waarop Etan verdween, 25 mei, uit tot Nationale Vermiste Kinderen Dag. Etans foto verscheen achterop melkpakken, een toen volstrekt nieuwe manier om te trachten vermisten op te sporen.

In het kader van het heropende onderzoek gaat de FBI een kelder van een appartementengebouw doorzoeken, niet ver van Etans ouderlijk huis in Manhattan. In het appartementengebouw was de werkplaats van een timmerman met wie Etan wel eens contact had. Omdat een speciaal opgeleide snuffelhond van de FBI de mogelijke aanwezigheid van menselijke resten in de kelder van het complex heeft aangegeven, wordt deze nu grondig onderzocht. Ook wordt de betonnen keldervloer opengebroken.


Jongen 33 jaar vermist; FBI heropent zaak (Foto: Novum)