Xbox 360-verkopen bijna gehalveerd

GamesXBOX 360 • 20-04-2012 @ 08:12 •   dm StefanW
print 

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de verkopen van Xbox 360's in het eerste kwartaal van 2012 met 48% zijn gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf verkocht tussen 1 januari en 31 maart 1,4 miljoen consoles, waar dat er vorig jaar nog 2,7 miljoen waren. Het totaal aantal verkochte consoles is nu 67,2 miljoen.

Ook de verkopen van de Kinect-controller zijn gedaald, al heeft Microsoft niet gezegd met hoeveel. De opbrengsten via Xbox Live zijn wel gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar.

De totale Xbox 360-opbrengsten daalden met 33% naar 584 miljoen dollar. Microsoft geeft hierbij aan dat dit gedeeltelijk verschoven is binnen de Entertainment and Devices Division (EDD) door verbeterde opbrengsten van Skype en opbrengsten uit Windows Phone-licenties die verkocht zijn aan Nokia.

De totale opbrengsten van de EDD daalden met 16% naar 1,62 miljard dollar ten opzichte van het voorgaande jaar. Microsoft geeft als reden hiervoor een 'zwakke consolemarkt'. De uitgaven van de EDD stegen wel met 35% naar 335 miljoen dollar.

Voor het totale bedrijf ziet het er wat beter uit. De opbrengsten van Microsoft stegen in het eerste kwartaal met zes procent naar 17,4 miljard dollar en het bedrijfsresultaat steeg met twaalf procent naar 6,37 miljard dollar.

"We werken toe naar spannende lanceringen binnen het hele bedrijf, die voor sterke financiële resultaten zullen gaan zorgen", zegt Microsoft-baas Steve Ballmer. "Met de aanstaande lancering van nieuwe Windows 8-pc's en -tablets, een nieuwe versie van Office en een breed scala aan producten en diensten voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt, zullen we in het komende jaar buitengewone waarde gaan leveren aan al onze klanten."


Bron: eurogamer


7837 views / 34 reacties
User-waardering    
Aantal stemmen    96
Positie in chart 16 » bekijk volledige lijst
PlatformXbox 360
Developer/PublisherMicrosoft/Microsoft
Releasedatum02-12-2005
User-waardering    
Aantal stemmen    19
Reacties op dit bericht
34  van 34 reacties op deze pagina. (3 verborgen.Registreer en log in om deze berichten te kunnen zien)
Pagina  1
userIcon
Bijna 7 jaar oude hardware. Het is knap wat ze er nog uit weten te persen, maar vandaag de dag zie je spellen op de PC inmiddels zo ver uitlopen dat men interesse verliest in de huidige consoles. FOK.nl / FOK!frontpage

Error #0

Er is een onbekende fout opgetreden. Ga terug en probeer het opnieuw.
Systeemfout.
Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 
Video's
Meteen bestellen?