[CL] Uitslag Chelsea - FC Barcelona

Vanavond stond de eerste halve finale van de Champions League tussen Chelsea en FC Barcelona op het programma. Op Stamford Brigde trok Chelsea aan het langste eind. Didier Drogba was de gevierde man aan Chelsea zijde. De Ivoriaan wist op slag van rust de 1-0 binnen te tikken.

Chelsea-coach Roberto Di Matteo had zijn opstelling in vergelijking met de gewonnen FA Cup-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur op enkele punten gewijzigd. De Italiaan had zijn middenveld versterkt met Raul Meireles ten koste van Salomon Kalou. Het spel van de Londense club zou zich hierdoor meer gaan richten op snelle counters en het voetbal van Barcelona te ontregelen. Echter was er van een verdedigend Chelsea niets te merken in de beginfase van de wedstrijd. Binnen tien minuten kreeg spits Didier Drogba twee mogelijkheden, maar kwam niet tot een gevaarlijke doelpoging. De eerste kans voor Barcelona kwam van de voet van Sánchez. De Chileen wist de buitenspelval te ontwijken en wipte na een kort combinatiespel de bal op de lat.

Na een dik kwartier spelen kreeg Fàbregas een grote kans. De Spanjaard schoot echter na goed keeperswerk van Čech de bal zwak in. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg de ploeg van Guardiola verscheidene kansen, maar de spelers hadden het vizier niet op scherp staan. Chelsea kreeg in de slotfase van het eerste bedrijf geen echte grote mogelijkheden. Wel werd de bal in de 43e minuut van de eigen doellijn gehaald door Cole na de inzet van Fàbregas. Toch gingen de beide ploegen niet met de brilstand rusten. Na balverlies van Messi schoot Drogba, na slecht keeperswerk van Valdes, de 1-0 voor Chelsea binnen. De Ivoriaan wist een snelle counter van de Londense club goed af te ronden.

In de stromende regen begon de tweede helft veelbelovend met een aanvallend Barcelona die in een hoog tempo de gelijkmaker wilde forceren. De blauwe muur van Chelsea-spelers vormde echter een lastig obstakel. Desalniettemin had Sánchez in de 51e minuut de Spanjaarden op gelijke hoogte moeten brengen maar de spits faalde op enkele meters van het doel. De wedstrijd kabbelde rustig voort zonder dat Chelsea aanstalten maakte om de voorsprong uit te breiden. Barcelona leek niet bij machte om de verdediging van Chelsea te verschalken. De ploeg uit Spanje kreeg na een slimme vrije trap van Messi in de 86e minuut een goede kans maar de geplaatste kopbal van Puyol werd uit de hoek gehaald door Chelsea-doelman Čech. De allergrootste kans van de wedstrijd was voor Busquets maar zijn inzet belandde in de tribunes.

Met de 1-0 overwinning van Chelsea op Barcelona doet de ploeg van Di Matteo goede zaken. Barcelona moet van het weekend de topper spelen tegen Real Madrid en Chelsea heeft ook een lastig programma in het vooruitzicht.