Arriva gaat ov in Zuid-Holland Noord verzorgen

Openbaarvervoerbedrijf Arriva heeft de concessie gewonnen voor het busvervoer in de regio Zuid-Holland Noord. Dat maakte de provincie woensdag bekend. Arriva heeft toegezegd vijf procent te bezuinigen maar de dienstregeling op hetzelfde peil te houden.

De concessie voor het vervoer rond onder meer Leiden, Alphen aan den Rijn en Gouda geldt in principe voor acht jaar, met een optie van twee jaar verlenging. De contractwaarde is zeshonderd miljoen euro bij acht jaar en 750 miljoen als het contract wordt verlengd.

Arriva zegt te kunnen besparen door lijnen te bundelen en te wijzigen zodat er snellere verbindingen ontstaan. Het bedrijf verzorgde al de buslijnen in verschillende andere regio's in Zuid-Holland.

Arriva, dat in handen is van Deutsche Bahn, neemt het openbaar vervoer in Zuid-Holland Noord in december over van Connexxion, dat een vergeefse gooi had gedaan naar een nieuwe concessie. Arriva gaat vanaf dan met 230 nieuwe milieuvriendelijke bussen rijden. Ook wordt er wifi aangeboden in de bussen.