Uitslagen Eredivisie speelronde 29

De Eredivisie kende deze week een midweekse speelronde. In de 29e wedstrijdronde was Ajax de grote winnaar. De Amsterdammers wonnen met 0-5 bij concurrent sc Heerenveen en zag alle andere titelconcurrenten punten verliezen. Onderin gaf De Graafschap de laatste plaats over aan Excelsior.

De Graafschap heeft de rode lantaarn in de Eredivisie overgedragen aan Excelsior. De Doetichemers wisten voor het eerst sinds oktober weer een thuiswedstrijd te winnen. Op de Vijverberg werd FC Utrecht met 3-0 geklopt.

De ploeg had een gelukje nodig (fout doelman Cummins) om op voorsprong te komen via Poepon, maar het bleek de eerste helft wel sterker. Na rust gaven de Utrechters meer gas, maar kwamen toch 2-0 achter toen De Leeuw een corner binnenkopte. Daarna was het duel gespeeld en kon De Leeuw vlak voor tijd nog zijn tweede goal maken.

PSV lijkt drie dagen na de winst in de bekerfinale te zijn afgehaakt voor de landstitel. De Eindhovenaren moesten het onderspit delven in een Brabants onderonsje met RKC Waalwijk.

RKC gaf weinig ruimte weg tegen PSV, dat nauwelijks voor gevaar wist te zorgen. Ook de Waalwijkers bleven lang ongevaarlijk, maar stonden 10 minuten na rust plots met 2-0 voor via een schot van Duits en een van richting veranderd schot van Schet. In de slotfase drong PSV nog aan, maar verder dan een goal van Vennegoor of Hesselink kwamen ze niet.

Ook stonden twee topwedstrijden op het programma. Woensdag werd eerst de wedstrijd tussen AZ en FC Twente gespeeld. Een verslag daarvan kan je hier vinden. Later op de avond kwamen ook sc Heerenveen en Ajax elkaar tegen op de grasmat. Daarvan kan je een verslag hier terug lezen

Het moment uit de wedstrijd Heerenveen - Ajax. Vandenbussche legt De Jong neer en krijgt rood. De Jong zou drie goals maken. (Foto: Pro Shots)