PVV verliest opnieuw zetel in Noord-Holland

Van de zes zetels die de PVV in Noord Holland behaalde bij de Provinciale Statenverkiezingen zijn er vanaf donderdag nog maar twee over. Het nieuwe Statenlid Arie-Wim Boer maakte bekend dat hij als eenmansfractie doorgaat. Vorige maand scheidde Hero Brinkman zich, samen met twee andere fractieleden, al af van de PVV.

Een van de drie overgebleven PVV-fractieleden, Cora Bot, gaf er een week na de afsplitsing de brui aan. Ze wilde niet kiezen tussen de PVV en Brinkman en stapte uit de politiek. Bot werd vervangen door de volgende op de PVV-lijst, Arie-Wim Boer.

In een verklaring laat hij donderdag weten zich bij de PVV noch bij Hero Brinkman aan te willen sluiten. De PVV gaat volgens Boer veel te ver met het bestrijden van de islamisering van Nederland. Ook het omstreden Polenmeldpunt en de opmerking naar premier Mark Rutte (VVD) 'Doe eens normaal man' van Geert Wilders zijn Boer in het verkeerde keelgat geschoten.

Met Brinkman wil hij evenmin iets te maken hebben. "Vlak voor de verkiezingen, op de uitslagenavond en daarna heeft de heer Brinkman zich van een kant laten zien waar ik niet al te veel woorden meer aan wil vuilmaken", meldt Boer. Wel laakt hij het spreekverbod dat Brinkman zijn fractiegenoten zou opleggen en zijn 'gedrag en houding binnen de Staten van Noord-Holland'.

Van zetelroof wil Boer niets weten. "Voor wie me uitmaakt voor dief en zeggen dat ik Geert Wilders zou naaien: wie ging er destijds weg bij de VVD en bleef ook zitten?", twittert hij.