Nieuwe details Pokémon Black & White 2

Pokémon-fanaten kunnen over een tijdje hun handen vuil maken aan een nieuw deel. Pokémon Black & White 2 is het vervolg op het meest recente Pokémon-spel op de DS. Het Japanse Coro Coro heeft vandaag enkele nieuwe details onthuld.

In Pokémon Black & White 2 zal de speler in de huid kruipen van nieuwe personages. Zoals in elk spel, is er de mogelijkheid om je geslacht te bepalen. In Black & White 2 zullen de modellen van deze personen echter een stuk sportiever zijn dan de voorgaande delen. Daarnaast werd bekendgemaakt dat je rivaal ditmaal een oude vriend is. 

Verder werd naar voren gebracht dat het spel zich afspeelt in dezelfde wereld als zijn voorganger. De speler zal echter niet in hetzelfde dorp beginnen, maar een andere plek die wat meer aan het zuiden ligt. Hiougi City, zoals het dorp heet, bevat een Pokémon Center, een training school, een plek waar je een mooi uitzicht hebt en uiteraard het huis van de protagonist. 

Verder wist Coro Coro ons nog in te lichten over twee gym leaders: Homika die zich richt op het poison-type en Shizui die waterpokémon prefereert. Pokémon Black & White 2 staat gepland om op 23 juni dit jaar te verschijnen in Japan. Een Westerse datum is vooralsnog onbekend.