Dakevangelist plakt houseposters af

Joop van Ooijen, de man die tot het hoogste rechtsorgaan procedeerde om de woorden 'Jezus redt' op zijn dak te mogen laten, plakt met vrijwilligers dezelfde tekst over posters voor houseparty's heen. De gemeente Aalburg dreigt met een dwangsom.

De nieuwbakken posterevangelist stelt dat housfeesten de jeugd verpesten. "Daar leren ze alcohol drinken, drugs gebruiken en uit de band springen. Er is maar één ding belangrijk en dat is Jezus." Naast een 'Jezus redt'-poster zijn er ook versies in omloop met de teksten 'Kies voor Jezus' en 'Alleen het bloed van Jezus, God's zoon, reinigt ons van elke zonde en schenkt ons eeuwig leven'.

Volgens RTV Rijnmond reageren voorbijgangers doorgaans negatief op de plakacties. Automobilisten toeteren en wijzen naar hun voorhoofd. Een enkeling is het met Van Ooijen eens en zegt dat jongeren hun ondergang tegemoet gaan op houseparty's.

De gemeente Aalburg heeft de evangelist laten weten dat hem een dwangsom wordt oplegd als hij doorplakt. Ook moet Van Ooijen zijn posters weghalen. Hij weigert, en heeft - wellicht met het succes van zijn daktekst nog in het achterhoofd - zijn advocaat ingeschakeld.

'Jezus redt' op Van Ooijens dak
Van Ooijens boerderij (foto: Novum)