Uitslag AZ - FC Twente

Vanavond begon om 19:00 uur het Eredivisie-duel tussen AZ en FC Twente. Op de valreep sleepte FC Twente door een doelpunt van Bajrami er een 2-2 gelijkspel uit.

De ploeg uit Alkmaar kwam al snel op een voorsprong door een doelpunt van Jozy Altidore. De Amerikaan kopte uit een hoekschop raak. Hierbij leek hij zijn directe opponent een duw in de rug te geven maar scheidsrechter Pieter Vink keurde het doelpunt goed. Naarmate de eerste helft vorderde kwam FC Twente meer in zijn spel. Veel dreiging kwam er van de linkerflank, waar Ola John het Dirk Marcellis erg lastig maakte. Na 31 minuten maakten de Tukkers door een doelpunt van Luuk de Jong op een gelijke hoogte. Na een goede controle in het zestienmetergebied maakte de jongeling het goed af.

In de tweede helft begon AZ sterk. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek kreeg een aantal goede mogelijkheden maar geen echte uitgespeelde kansen. FC Twente probeerde door het wisselen van Wesley Verhoek voor Emir Bajrami het spelbeeld te veranderen. Deze veranderde enigsinds maar dit kwam niet door Bajrami. Toch was het AZ die weer op een voorsprong kwam. Door het snelle voetenwerk van Adam Maher en het goede afwerken van Altidore kwam AZ op een 2-1 voorsprong.

In de allerlaatste minuten van het duel wist Bajrami na een schot van Nacer Chadli de bal achter AZ-doelman Estaban te werken. In de slotfase waren er nog goede kansen voor Klavan van AZ en Plet van FC Twente. Het bleef echter bij een 2-2 gelijkspel.