EO biedt excuses aan voor Grote Jezus Quiz

De Evangelische Omroep heeft spijt van het uitzenden van de Grote Jezus Quiz. Volgens EO-directeur Arjan Lock richtte het programma zich te veel op de humoristische kant en werd daarmee een grens overschreden. "Dat spijt ons en doet geen recht aan de intentie van dit programma", zegt de directeur op de website van de omroep.

Lock vindt het spijtig dat de inhoud van het programma, dat werd uitgezonden op tweede paasdag, werd ondergesneeuwd door de humoristische sfeer. "We bieden daarom onze excuses aan iedereen die teleurgesteld of gekwetst is door dit programma." De uitzending is niet terug te vinden op internet.

De omroep wilde het paasverhaal voor verschillende doelgroepen vertellen en deed dit onder meer met The Passion op Nederland 1 en Retourtje Israël op Z@pp. "In ons verlangen om met mensen in gesprek te gaan over Jezus moeten we soms op de grens lopen, zeker als het gaat om het bereiken van de Nederland 3-kijker, een doelgroep die niet of nauwelijks iets heeft met God en de bijbel", zegt Lock. "Soms lukt dat, maar met de Jezus Quiz zijn we in de vormkeuzes helaas over die grens geschoten."

De Grote Jezus Quiz, die maandag 398.000 kijkers trok, voelde bekende Nederlanders aan de tand over hun kennis van Pasen en Jezus. Onder meer Syb van der Ploeg, Danny de Munk, Kempi en Charly Luske deden mee aan de quiz, die werd gepresenteerd door Klaas van Kruistum.