Henkjan Smits verbaasd dat SBS hem passeert

Henkjan Smits is er niet blij mee dat hij op een zijspoor is gezet door SBS. Hij had graag onderdeel uitgemaakt van het programma De Vrienden van Amstel Zingen Kroonjuwelen. "Eerlijk is eerlijk, ik was verbaasd dat ik niet ben gevraagd. Dat programma is me op het lijf geschreven", zegt hij dinsdag in het AD.

Smits, die bekend werd als jurylid van onder meer Idols, had graag in het programma gejureerd. In de show zoeken onder meer deskundigen Angela Groothuizen, Ad Visser en Gerard Ekdom naar het ultieme Nederlandse liedje. "Het geeft te denken dat ik voor Kroonjuwelen ben gepasseerd. Toch ken ik geen persoonlijke frustratie", aldus Smits. "Wel denk ik: een gemiste kans voor de zender, want ik had iets toegevoegd."

Ook de presentatie van het programma Het Beste Idee van Nederland is niet langer in handen van Smits, hij werd vervangen door Beau van Erven Dorens. "Ook Het Beste Idee van Nederland past blijkbaar niet langer bij mij. Daar ben ik van afgehaald. Ik was er nog niet klaar mee. Maar goed, Het Beste Idee blijkbaar wel met mij."

Toen John de Mol vorig jaar SBS overnam, keek Smits uit naar de samenwerking. "Ik heb hem nog niet gesproken, jammer. Maar ik kan me voorstellen dat hij eerder bezig is met het overeind krijgen van de zender, dan met de toekomst van Henkjan Smits."