Jan Smit vindt nieuwe filmliefde

Roos van Erkel gaat de hoofdrol spelen in de speelfilm Het Bombardement. Ze vertolkt de rol van Eva, de grote liefde van een bokser gespeeld door zanger Jan Smit. Dat laat distributeur Dutch Filmworks dinsdag weten.

Van Erkel vervangt musicalster Noortje Herlaar, die de film liet schieten om in de tv-serie Moeder, Ik Wil bij de Revue te spelen. Het Bombardement wordt de eerste speelfilm van de 27-jarige Van Erkel. Ze was eerder te zien in het toneelstuk Hoe Overleef Ik (Zonder) Liefde.

Ook Jan Smit debuteert als filmacteur in Het Bombardement. De Volendamse zanger werkt hard om in vorm te komen als bokser. Regisseur Ate de Jong leert Smit ook acteren voor de camera. "We oefenen telkens diverse scènes", vertelt de zanger aan het AD. "Dan moet ik steeds verschillende emoties uitbeelden."

De film speelt zich af in 1940 als de bokser verliefd wordt op een verloofde vrouw vlak voor het bombardement op Rotterdam. De opnamen van de film gaan in mei van start en Het Bombardement moet in december in de bioscopen draaien.