[KNVB beker] Uitslag finale PSV - Heracles Almelo

PSV heeft voor het eerst sinds de Johan Cruijff Schaal in 2008 weer een prijs gewonnen. De Eindhovenaren wonnen in de Rotterdamse Kuip met 3-0 in de finale van de KNVB beker van Heracles Almelo. De doelpunten werden gemaakt door Toivonen, Mertens en Lens.

PSV zette direct de toon en kreeg in de eerste minuut al gelijk een zeer goede kans. De bal van Lens ging echter net voorlangs. Daarna kregen de Eindhovenaren genoeg kleine kansjes, maar wist het het veldoverwicht nog niet uit te drukken in een voorsprong. Heracles kreeg via Overtoom na een kwartier een goede kans, maar keeper Tyton wist nog net de bal naast te tikken.

Toivonen was verantwoordelijk voor de 1-0. (Foto: Pro Shots)

De druk van PSV bleef onverminderd groot, maar zowel Mertens als Labyad hadden hun vizier niet op scherp. Toivonen had dit wel na een half uur. Labyad wist de Zweed te bedienen en die maakte met een fraaie bal achter het standbeen de 1-0, wat ook de ruststand in De Kuip.

Heracles begon feller na de rust, maar de eerste grote kans was voor Wijnaldum, die een niet te missen voorzet van Lens naast wist te werken. De 2-0 volgde even later alsnog via Mertens. Die na een goede pass van Pieters vrij kon opduiken voor Pasveer en de bal over hem heen koppen. Daarbij kwam hij nog wel hard in botsing met de keeper van Heracles, waarbij hij wel een deel uit zijn gebit verloor.

Mertens scoorde de 2-0, maar kwam daarbij in botsing met Pasveer (Foto: Pro Shots)

Amper tien minuten later besliste PSV de finale. Lens wist optimaal te profiteren van knullig balverlies van de Heraclieden en stifte de bal fraai in de goal. Heracles ging wat meer naar voren spelen, maar wist nauwelijks echte kansen te creëren. Een kwartier voor tijd was Everton wel dichtbij een eretreffer, maar Tyton voorkwam dat met een fraaie redding. Het bleek tevens het laatste wapenfeit van een eenzijdige finale.

Met de winst haalde PSV de eerste prijs binnen sinds de Johan Cruijff Schaal in 2008. Daarnaast is het de negende zege voor de Eindhovenaren in de KNVB beker.