FOK!-Weekoverzicht week 14

Welkom bij het FOK!-weekoverzicht waarin we wekelijks een overzicht geven van de meest ontroerende, schokkende, humoristische of opmerkelijkste nieuwtjes van die afgelopen week. Heb je suggesties, aarzel dan niet om ze te delen met de redactie!

zondag

We trappen de week af met een verjaardagsfeestje! FOK! bestond zondag 12,5 jaar, en dat ging niet ongemerkt voorbij natuurlijk. Verder was het 1 april, de dag van de grappen en de grollen. Echt heel veel serieus nieuws was er niet te melden die zondag. Zelfs nieuws dat serieus leek te zijn, bleek om een 1 aprilgrap te gaan. 

maandagVandaag kwam naar buiten dat gewone opvoedvragen te vaak leiden tot professionele jeugdhulpverlening terwijl dat helemaal niet nodig blijkt te zijn. Of de onderzoekers ook zo denken over de tieners die een dreigtweet stuurden over hun school is niet bekend. Goed voorbeeld doet goed volgen, echter slechte voorbeelden worden soms ook nagespeeld, met tragische afloop. Tot slot mogen advertenties voor een 'kankerdieet' niet, maar brengt fabrikant Mattel wel een 'kanker-barbie' op de markt. 

dinsdagDinsdag is er veel te doen geweest over en door de politie: zo arresteerden agenten een vrouw die een dove vrouw in een tram mishandelde en kreeg een agent een werkstraf, omdat hij de veroorzaker van een ongeluk was. Ook konden ze opdraven op een school vanwege een dreigtweet, en tot slot maakt men bekend dat de bevoegdheid van de politie bij uitzettingen onder de loep wordt genomen.

woensdagOp woensdag zorgde een brandje in een kantoorpand van Vodafone voor een landelijke storing die zelfs doorwerkte in het buitenland. Na excuses gemaakt te hebben, werd medegedeeld dat de storing tot in het paasweekeinde voor overlast zou zorgen. Wie ook excuses maakte was de NRC, voor een artikel dat ze geplaatst had over Johan Friso. Een goed excuus was er voor de politiebureaus die vandaag dicht waren: medewerkers voerden actie voor een betere cao. Vanuit dat oogpunt had het geld van de JSF wellicht beter kunnen worden benut dan een testtoestel van dit type aan te schaffen.

donderdagDonderdag bood een een diversiteit aan nieuws. Zo bliezen de Verenigde staten een spookschip op dat al sinds de tsunami in Japan stuurloos op de oceaan ronddobberde en gevaar zou kunnen opleveren. De Wereld Draait Door is niet blij met zoenende stelletjes. In Suriname werd de amnestiewet aangenomen, waardoor de daders van de decembermoorden niet langer vervolgd kunnen worden. Wie wél vervolgd werd en vandaag 20 jaar cel en TBS hoorde eisen is de kinderverkrachter Robert Mikelson.

vrijdagOp vrijdag werden twee agenten ontslagen wegens onzedelijk gedrag. Twee militairen werden bestraft voor drugsdealen. Nog meer militair nieuws: een straaljager van de Amerikaanse marine boorde zich in een appartementencomplex in Virginia Beach; de piloten wisten te overleven door hun schietstoel te gebruiken. Dichter bij huis, in de Belgische Ardennen, kwamen twee inzittenden wel om het leven toen er een helikopter crashte.

zaterdagZaterdag werd een dure dag voor de gemeenschap. Het bleek dat een probleemgezin maar liefst veertig mille per jaar kost. Wat ook veel geld kost is het voedsel dat jaarlijks weggesmeten wordt omdat het over datum zou zijn. Wat nog meer geldverspilling was bewees de tiener die zijn nier verkocht in ruil voor een iPhone en iPad. Tot slot was daar het nieuws over Vodafone: dankzij de storing kregen mensen die een uitgaand telefoongesprek probeerden te voeren, wildvreemde mensen aan de lijn.