BREIN sommeert Piratenpartij om TPB-Proxy

Nadat twee minderjarigen uit onmacht hun proxy-server uitschakelden, is nu ook de Piratenpartij gesommeerd door BREIN om hun proxy-server waarmee zij The Pirate Bay toegankelijk maakt voor geblokkeerde abonnees van Ziggo en XS4All, offline te halen. Dit maakt de Piratenpartij bekend op hun blog.

De Piratenpartij verklaart: “Het liefst hadden we BREIN zelf voor het gerecht gesleept. Maar het juridische gevecht aangaan met een lobbygigant met een vrijwel onbeperkt juridisch budget is lastig. Hadden we er maar een overlastmeldpunt van gemaakt…

Om 12.00 uur dinsdag verliep het ultimatum dat stichting BREIN aan de Piratenpartij had gesteld op basis van een ex-parte vonnis tegen twee minderjarige jongens die een proxy-server draaiden, om zodoende de toegang tot The Pirate Bay alsnog toegangelijk te maken voor geblokkeerde abonnees.

De Piratenpartij geeft aan gewoon met hun proxy door te gaan, ondanks de opgelegde dwangsom. "Het is onacceptabel dat in een democratie als Nederland een private lobbyorganisatie via een campagne van jurisprudentie de sleutels in handen krijgt van het internet. Wij kunnen niet anders dan de vrijheid van meningsuiting en het recht op bescherming van privacy en het recht op vrije nieuwsgaring voor het gerecht verdedigen.” Aldus de partij.