[Serie A] Inter verslaat Genoa in knotsgek duel

Andrea Stramaccioni heeft met een overwinning gedebuteerd als trainer van Internazionale. De Milanezen versloegen zondag in een doelpuntrijk duel Genoa met 5-4. Diego Milito was met drie treffers de grote man. Stramaccioni, voorheen jeugdtrainer bij Inter, volgde begin deze week de ontslagen Claudio Ranieri op.

Zonder Wesley Sneijder begon Inter voortvarend. Na een halfuur stond het 3-0 door treffers van de Argentijnen Milito (2x) en Walter Samuel. Genoa kwam via Emiliano Moretti en Rodrigo Palacio terug in de wedstrijd, waarna Mauro Zarate de marge weer naar twee tilde. In de slotfase nam Alberto Gilardino voor Genoa tweemaal de aansluitingstreffer voor zijn rekening. Tussendoor scoorde Inter-spits Milito zijn derde treffer.

Beide ploegen beëindigden de wedstrijd met tien man. Inter-doelman Julio Cesar kreeg elf minuten voor tijd rood. Genoa-middenvelder Fernando Belluschi volgde vijf minuten later zijn voorbeeld. Door de zege stijgt Inter naar de zevende plek met 44 punten uit dertig duels. Genoa staat met tien punten minder zestiende.

Udinese verspeelde kostbare punten in de strijd om de Champions Leaguetickets. Siena was in eigen huis met 1-0 te sterk. Mattia Destro scoorde twintig minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd. Udinese staat nog wel gedeelde vierde, maar concurrent Napoli speelt later op de avond nog tegen Juventus.