Zware val Cancellara, Langeveld in Vlaanderen

Fabian Cancellara is tijdens de Ronde van Vlaanderen zwaar ten val gekomen. De Zwitser van Radioshack-Nissan, die als één van de topfavorieten van start was gegaan in Vlaanderens Mooiste, moest na die val op zestig kilometer van de streep de koers verlaten.

Er wordt gevreesd voor een sleutelbeenbreuk en hij is afgevoerd naar het ziekenhuis. De kans is groot dat hij volgende week ook Parijs – Roubaix zal moeten missen, een koers die hij twee keer won.

Update 15:26 uur

Ook Sebastian Langeveld heeft na een val de koers moeten verlaten. De renner van GreenEdge, vorig jaar nog vijfde in Vlaanderen, kwam zwaar te val na een aanraking met een toeschouwer. Die toeschouwer moest uitwijken voor andere renners en zag Langeveld over het hoofd.

Update 18.07 uur

Cancellara heeft zijn sleutelbeen bij de valpartij in de bevoorrading op zestig kilometer van de streep op drie plaatsen gebroken. De Zwitser zal later vanavond of morgen onder het mes gaan. De renner van RadioShack-Nissan-Trek zal vier tot zes weken uitgeschakeld zijn. Ook Langeveld heeft zijn sleutelbeen gebroken. De GreenEdge-renner lijkt daardoor in ieder geval Parijs - Roubaix aan zich voorbij te moeten laten gaan.