Doden bij brand in discotheek Servië

Een brand in een discotheek in Noord-Servië heeft zaterdagnacht aan zes tieners het leven gekost. De politie zegt nog in het duister te tasten over de oorzaak van het drama.

Onder de 350 aanwezigen van discotheek Contrast brak paniek uit toen de vlammen oplaaiden, veronderstelde politieman Predrag Maric zondagochtend. ''Een van hen was nog maar een halve meter van een uitgang verwijderd. Er moet volslagen paniek hebben geheerst. Ze wilden allemaal halsoverkop naar buiten.''

De zes slachtoffers, drie meisjes en drie jongens van 17 en 18 jaar oud, zijn hoogstwaarschijnlijk gestikt. Twee bezoekers die bij de brand gewond raakten verkeren volgens artsen niet in levensgevaar.

De brand ontstond rond middernacht, tijdens een optreden, in de buurt van het podium. De vlammen grepen vervolgens razendsnel om zich heen. "De verantwoordelijkheid voor de tragedie moet worden vastgesteld", verzekerde Maric.

Het stadsbestuur van Novi Sad heeft zondag aangekondigd een dag van rouw uit te schrijven. De Servische president Boris Tadic betuigde de nabestaanden van de slachtoffers zijn medeleven.