[NBA] Sensatie Lin moet operatie ondergaan

New York Knicks kan waarschijnlijk dit seizoen geen beroep meer doen op Jeremy Lin. De revelatie van de NBA moet aan zijn knie geopereerd worden vanwege een scheurtje in de meniscus. Naar verwachting is de 23-jarige Amerikaan zes weken uitgeschakeld. Omdat het reguliere NBA-seizoen eindigt op 26 april lijkt het uitgesloten dat Lin nog in actie komt, ongeacht of de Knicks de playoffs halen.

Lin groeide de afgelopen maanden van een volslagen onbekende uit tot een NBA-ster. Hij heeft een gemiddelde van 14,1 punten en 6,1 assist, maar belangrijker was dat hij de Knicks in moeilijke tijden bij de hand nam. Lins blessure komt de club slecht uit. Eerder deze week haakte Amare Stoudemire met een rugblessure al af voor de komende weken.

"Ik kan bijna niets doen", reageerde Lin op zijn blessure. "Ik kan momenteel niet springen, dus het is vrij duidelijk dat ik het team niet kan helpen." De zoon van Taiwanese ouders zag zijn ploeg vanaf de zijlijn met 91 - 75 winnen van Cleveland Cavaliers, dat al voor de zevende keer op rij onderuit ging.


Operatie zet streep door seizoen NBA-ster Lin (Foto: Novum)