Laatste nummer De Pers snel weg

Veel forenzen grepen vrijdagochtend mis toen ze de laatste editie van De Pers te pakken wilden krijgen. Het dagblad, dat zich afficheerde als 'gratis kwaliteitskrant', was op veel stations snel weg. De krant nam afscheid met achtergrondstukken, commentaar, paginagrote cartoons en een liefdesverklaring.

Op Twitter was de krant rond 09.30 uur trending topic, na Pannenkoekdag. Verschillende lezers die tevergeefs hadden gezocht naar de laatste editie zochten via het sociale mediaplatform alsnog naar een exemplaar.

Ook adverteerders waren in de laatste editie goed vertegenwoordigd. Een lingeriemerk kocht twee pagina's voor een advertentie waarin het De Pers bedankte.

Eerder deze maand werd bekend dat het dagblad na vijf jaar ophoudt te bestaan. De advertentie-inkomsten bleven zo tegenvallen, dat de exploitatie van De Pers ondanks miljoeneninvesteringen onhoudbaar bleek.

Momenteel wordt gekeken of De Pers digitaal nieuw leven ingeblazen kan krijgen. Hoofdredacteur Jan Jaap Heij waarschuwde al dat de kans behoorlijk groot is dat die plannen niet doorgaan. "We zullen tot eind april moeten wachten", zei hij donderdag.

Met het stoppen van De Pers verdwijnt ook de website van de gratis kant. Op het adres depers.nl is vanaf zaterdag een nieuwsoverzicht uit diverse Nederlandse kranten te vinden.


Laatste nummer De Pers snel weg (Foto: Novum)