FOK!-weekoverzicht week 13

Welkom bij het FOK!-weekoverzicht waarin we wekelijks een overzicht geven van de meest ontroerende, schokkende, humoristische of opmerkelijkste nieuwtjes van die afgelopen week. Heb je suggesties aarzel dan niet om ze te delen met de redactie!

zondagEen vliegende start van de week viel in het water in Zwolle. Iets verder van huis, in Hawaii, viel een satelliet in de zee. In tegenstelling tot Zwolle en Hawaii, kende Alkmaar bijna een explosief begin van de week. In IJmuiden was het dan wel bingo met een gasexplosie. In Hendrik Ido Ambacht heerste een doodse stilte deze zondag

MaandagEen man uit Montfoort sloeg de hand aan zichzelf en kreeg hiervoor een boete. De man uit Oostenrijk die ook de hand aan zichzelf sloeg, legde zichzelf een wat zwaardere straf op: hij is verminkt voor het leven. Op de A1 bracht een stier wat leven in de brouwerij. Als lid van de nieuwsbrief van de IT-professionals inwork loop je het risico dat je e-mailadres binnenkocht verkocht wordt. Last but not least werd maandag bekend dat de overvallers op een Brink's geldtransport circa twaalf miljoen euro buitgemaakt hebben. 

dinsdag

Op dinsdag was flink veel politiek nieuws. Zo wil D66 af van het gratis trouwen en mag er van de VVD niet aan de hypotheekrenteaftrek worden gesleuteld. Ook werd een opstandige burgemeester op het matje geroepen door Gerd Leers. Een ander dieptepunt van de dag was dat de benzineprijzen weer een recordprijs bereikten. Last but not least zou Keith Bakker geen verkrachter zijn volgens zijn advocaat. 

woensdagVeel mensen zweren bij Starbucks koffie. Wellicht komt de bijzondere smaak door insecten in de koffie. Verder mag er niet meer gerookt worden in het duingebied bij Bergen. Steven de Jong moet stoppen met filmen omdat hij plagiaat gepleegd zou hebben en stelend burgerpersoneel van defensie wordt niet vervolgd. Wie wel veroordeeld werd, voor de zoveelste keer, is pedojaagster Yvonne van Hertum

donderdagBeter laat dan nooit, moet het Rode Kruis gedacht hebben toen ze erkende fouten te hebben gemaakt in de Tweede Wereldoorlog. Een meisje van 13 jaar zou zelfmoord gepleegd hebben omdat ze op een 'bangalijst' zou staan. In Vught werd een gevangene overgeplaatst maar dit liep helaas fataal af aangezien de man kort hierop overleed. In Hongarije raakte de president zijn titel kwijt toen die werd ingetrokken door de universiteit.  

vrijdagVandaag weet Mark Rutte zich aardig te weren. Zo geeft hij aan geen toneelstukje op te voeren. Hij mag wel lachen tijdens een reclamespotje. Waar Rutte in beeld was, verdween de laatste editie van het gratis dagblad De Pers als sneeuw voor de zon. Het verhaal van het meisje dat zelfmoord gepleegd zou hebben omdat ze op een bangalijst zou staan, zou pure bullshit zijn, en de hypotheekrenteaftrek werd 'bizar, krankzinnig en gevaarlijk' gevonden. Tot slot bleek de Joint Strike Fighter wéér 10 procent duurder uit te vallen. 

zaterdagVandaag werd het een bolletjesslikker te heet onder zijn voeten. Jammer genoeg zorgde hij met zijn voortijdige lozing voor een verstopping. Wat ook verstopt was, maar nu boven water is gekomen en geveild werd, is de laatste menukaart van de Titanic. Verschillende gebouwen verstopten zich expres tijdens Earth Hour. Verder zijn er inmiddels ongeveer 7 miljoen aangiftes gedaan bij de belastingdienst. We sluiten de week af met Kim Feenstra; die heeft laten weten moeite te hebben met seksscènes. 

Rest de redactie u nog een prettige zondag te wensen en te waarschuwen dat het vandaag één april is. Wees dus bedacht op grappen en grollen!