Helft Amerikaanse huishoudens in bezit van Apple-producten

Uit een enquête die in opdracht van CNBC (Consumer News and Business Channel), is afgenomen onder 836 Amerikanen, blijkt dat de helft van alle Amerikaanse huishoudens in het bezit zijn van minimaal één Apple-product. Wat inhoudt dat ongeveer 55 miljoen huishoudens in het bezit zijn van minstens één Apple-product.

Een gemiddeld Amerikaans huishouden heeft 1,6 producten in huis, daarbij zijn de huishoudens die geen Apple-producten bezitten ook meegerekend. Van de huishoudens die wel Apple-producten bezitten, blijft het er veelal niet bij één; het gemiddelde aantal bij deze huishoudens ligt rond de drie producten. Daarnaast blijkt uit de enquête dat ongeveer een kwart van alle huishouden binnen een jaar nog een Apple-product denkt aan te schaffen, gemiddelde huishoudens met meerdere Apple-producten hebben veelal een hoger inkomen dan huishoudens zonder Apple-producten. Niet verrassend is dat de gemiddelde kopers van Apple-producten hoogopgeleide, jonge mannen zijn.

“Het is een fantastisch businessmodel - des te meer producten je bezit, des te groter de kans dat je er meer zult aanschaffen", aldus de vice-president van Hart Research Associates, het bedrijf dat het onderzoek voor CNBC uitvoerde.