Gedupeerden Pukkelpop stappen naar rechter

De organisatie van Pukkelpop krijgt binnenkort een dagvaarding in de bus van 350 festivalgangers die een schadevergoeding willen. De advocaat van de 350 gedupeerden verwacht dat de totale schadeclaim oploopt tot ongeveer honderdduizend euro, melden Belgische media woensdag.

Het festival werd vorige zomer overvallen door noodweer. Vijf mensen kwamen om het leven. Tien mensen, onder wie drie Nederlanders, raakten zwaargewond. Na het drama werden alle optredens afgelast.

Het Pukkelpopdrama is door de Belgische overheid officieel als ramp erkend. Dat betekent dat de organisatie niet aansprakelijk is en geen beroep kan doen op een aansprakelijkheidsverzekering. Als tegemoetkoming kregen gedupeerden drank- en eetbonnen voor toekomstige edities aangeboden. De meeste festivalgangers gingen daarmee akkoord, sommigen accepteerden de bonnen niet om de organisatie te ondersteunen.

De dagvaarding valt naar verwachting over twee weken op de mat bij de organisatie. Eerder werd al duidelijk dat enkele honderden festivalgangers een zaak tegen de organisatie beginnen, omdat zij het entreegeld terugwillen. Een toenaderingspoging tussen de organisatie en de advocaat van de festivalgangers in januari mislukte, waarna de gedupeerden hebben besloten daadwerkelijk naar de rechtbank in Hasselt te stappen.