PlayMemories-app gelanceerd op PS3

Sony heeft deze week de PlayMemories Studio-app gelanceerd op PlayStation 3. Met deze app kun je jouw camera verbinden aan de PS3 en foto's en films bekijken, bewerken en delen. De app toont 'de enorme kracht van een PS3', aldus Sony.

De foto's en films kunnen gesorteerd worden in een tijdlijn, 2D/3D, favorieten en GPS-coördinaten voor geotagged foto's. Bij het laatstgenoemde maakt de app een aardbol en worden de foto's in het land geplaatst waar ze zijn gemaakt. Zo kunnen mensen het 'plezier herleven van hun reizen'. De foto's kunnen bewerkt worden met elf effecten, en clips kunnen verkort of aan elkaar geplakt worden. Ook kun je zelf ondertiteling toevoegen.

Het delen van jouw creaties gaat via Facebook. In de nabije toekomst wil Sony dat gebruikers hun filmpjes en foto's uploaden op PlayMemories Online, een cloud-dienst waarmee je alles kan bekijken op verschillende apparaten.

De trial-versie van de app duurt een maand, daarna zal je rond de 10 euro moeten betalen. PlayStation Plus-gebruikers krijgen de app gratis, en mensen die een van de nieuwste camcorders of camera's van Sony kopen krijgen een digitale coupon voor de volledige versie.