Romney: Obama wil in de gunst van het Kremlin komen

Mitt Romney, de voornaamste kandidaat voor de Republikeinse presidentsnominatie, heeft dinsdag kritiek van de Russische president Dmitri Medvedev gepareerd door te stellen dat de Amerikaanse president Barack Obama 'in het gevlij probeert te komen bij het Kremlin'.

"De Russen kiezen er duidelijk voor om zaken te doen met de huidige bewoner van het Witte Huis", schreef Romney in een opiniestuk op de website van tijdschrift Foreign Policy.

Maandag noemde Romney Rusland de belangrijkste 'geopolitieke vijand' van de Verenigde Staten. Dit kwam hem op kritiek te staan van Medvedev en John Boehner, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.

Medvedev zei dinsdag dat Romney nog in de jaren zeventig leeft en hij adviseerde hem 'zijn verstand te gebruiken'. "Dat kan geen kwaad voor een presidentskandidaat", aldus Medvedev.

Boehner zei dinsdag van mening te zijn dat het 'gepast is als mensen geen kritiek op Obama of de Verenigde Staten hebben als de president in het buitenland is'. Obama rondde dinsdag een bezoek af aan Zuid-Korea.


Romney: Obama wil in de gunst van het Kremlin komen (Foto: Novum)