Dvd-kopers verward over illegale kopieactie

Creatieve geesten bij Sony Pictures hebben voor nogal wat verwarring gezorgd bij niets vermoedende dvd-kopers. De maatschappij liet de dvd van The Girl With The Dragon Tattoo eruitzien als een zelfgebakken kopietje met de titel handgeschreven als met een zwarte markerstift.

Het idee achter het ontwerp was het benadrukken van het hacker-thema in David Finchers nieuwe film en het weer op de agenda zetten van het probleem van illegaal kopiëren van films. Het bleek echter een nogal controversieel effect te hebben op de kopers van de dvd.

Vanaf het moment dat het vreemd ogende schijfje in videotheken opdook ontstond er verwarring onder klanten die The Girl With The Dragon Tattoo wilden huren, aldus de Daily Telegraph. Toen klanten zelfs met de film terugkwamen om deze om te ruilen voor een 'echt' exemplaar zag de verhuurmaatschappij American Redbox zich noodgedwongen om onderstaande bericht op haar site te plaatsen. "Bericht voor alle huurders: Het handgeschreven uiterlijk van deze film is legitiem en is bedoeld om er uit te zien als een gekopieerde dvd."

Overigens is dit idee ook al eens uitgevoerd bij de dvd van Borat.


"Bericht voor alle huurders: Het handgeschreven uiterlijk van deze film is legitiem en is bedoeld om eruit te zien als een gekopieerde dvd."