Uitslagen Eredivisie speelronde 27

Dit weekend werd in de Eredivisie de 27e speelronde afgewerkt. AZ behield de leiding door een magere 1-0 zege op RKC Waalwijk. Ajax versloeg PSV met 2-0, terwijl FC Twente weer punten verspeelde.

FC Twente heeft weer niet kunnen winnen in de Eredivisie. De Enschedeërs kwamen uit bij ADO Den Haag niet verder dan een 1-1 gelijkspel. ADO kwam al vroeg op een 1-0 voorsprong door een schot van Smolarek.

Twente was wel beter dan ADO, maar wist weinig kansen te creëren. Toch viel de gelijkmaker nog, want Plet wist de bal achter Couthino te koppen. In blessuretijd schoot de debuterende Verhoek nog op een paal, maar dichterbij een overwinning kwam Twente niet.

Roda JC Kerkrade heeft thuis een 3-1 overwinning geboekt op nummer zeven Vitesse. Het werd 3-1 voor de Limburgers, die Malki halverwege de eerste helft zijn 21e goal van het seizoen zag maken. De voorsprong werd verdubbeld door een eigen goal van Van Aanholt.

Nog voor rust wist Vitesse de aansluitingstreffer te maken via Pröpper. De punten bleven echter in Kerkrade, want Junker wist vlak na rust de 3-1 te scoren na een fout van Velthuizen. Daarna kreeg Vitesse nog kansen via Bony, maar die had zijn vizier niet op scherp.

Zondag werd ook de topper gespeeld tussen Ajax en PSV. Een verslag van de wedstrijd kan je hier vinden.