[KNVB beker] Uitslag AZ - Heracles Almelo

Vanavond werd de tweede halve eindstrijd uit het KNVB bekertoernooi gespeeld. AZ nam het in eigen huis op tegen Heracles Almelo. De bezoekers wisten na verlenging met 2-4 te winnen en plaatsten zich daardoor voor de eindstrijd, 8 april in de Rotterdamse Kuip. Daarin zal PSV de tegenstander zijn.

Beide ploegen speelden in de beginfase aanvallend en het was Heracles dat op voorsprong wist te komen. Everton kopte hard raak na een voorzet van Willie Overtoom. Toch ging AZ met een voorsprong de rust in. Adam Maher scoorde met een prachtig balletje en even later wist Jóhann Berg Gudmundsson de Alkmaarders op voorsprong te zetten.

Na rust ging AZ door met aanvallen en was een aantal keer dichtbij de 3-1. Zo schoot Gudmundsson op de paal en zag Charlison Benschop zijn poging vervolgens net naast het doel verdwijnen. Ook Holman was dichtbij een doelpunt, maar het was Heracles dat uit het niets op 2-2 kwam. Kwame Quansah kopte knap raak uit een corner van Duarte.

Naarmate de tweede helft vorderde, nam Heracles steeds meer het initiatief van de wedstrijd over. Zo kregen Samuel Armenteros, Marko Vejinovic en Duarte kansen op 2-3, maar het vizier stond bij dit trio niet op scherp. AZ bleef overeind en sleepte er een verlenging uit. Daarin werden de Alkmaarders sterker, maar bleek Heracles-goalie Dennis Telgenkamp, de vervanger van de geblesseerde Remko Pasveer, niet te passeren. Benschop raakte nog de paal.

In de tweede helft van de verlenging waren het de invallers aan de kant van Heracles die voor het verschil zorgden. Thomas Bruns ontsnapte aan de buitenspelval en mocht alleen op Esteban af. Hij bleef koel en schoot de bal in de verre hoek binnen. In de slotminuut wist Ninos Gouriye, die in de eerste helft van de verlenging nog een enorme mogelijkheid onbenut liet, de 2-4 te scoren.

Heracles plaatste zich daardoor voor het eerst in de clubgeschiedenis voor de finale van de KNVB-beker. PSV, dat gisteren met 1-3 van sc Heerenveen won, is daarin de tegenstander.