Amerikaanse Congresleden willen waarschuwing op games

Twee Republikeinse leden van het Amerikaanse Congres hebben opgeroepen om een waarschuwingsicoon op de hoesjes van games te zetten, net als bij sigaretten het geval is.

"WAARSCHUWING: Blootstelling aan gewelddadige games is in verband gebracht met agressief gedrag" zou er moeten prijken op de hoesjes van games, volgens Joe Baca en Frank Wolf. Zij zijn van mening dat het spelen van een gewelddadige game blijvende schade kan veroorzaken bij kinderen. Hun voorstel is dan ook om deze waarschuwing te geven bij iedere game die bestemd is voor kinderen ouder dan drie jaar, ongeacht genre of daadwerkelijk agressieve content.

"De videogame-industrie heeft de verantwoordelijkheid om ouders, families en consumenten te waarschuwen voor mogelijk schadelijke content in hun producten. Tot nu toe heeft de industrie hier keer op keer in gefaald," aldus Baca.

"Net als we rokers waarschuwen voor de gezondheidsrisico's, zouden we ook ouders - en kinderen - moeten wijzen op het groeiende wetenschappelijke bewijs dat er een relatie bestaat tussen gewelddadige videogames en agressief gedrag. Als ouder en grootouder denk ik dat het belangrijk is dat men alles weet over de extreme agressiviteit in sommige games," voegt Wolf toe.