Microsoft Research toont recent project

Wanneer je een projector in combinatie met Kinect gebruikt kan je tot mooie dingen in staat zijn, zo bewijst het laatste project van Microsoft Research dat luistert naar de codenaam 'Beamatron'. Principal Researcher Andy Wilson toont in een filmpje hoe een virtuele RC-auto reageert op fysieke objecten.

Dit onderzoeksteam gebruikt een projector, een schijnwerper en een Kinect-camera om beelden te creëren die interactief zijn met de echte wereld. Deze opstelling dient om de afstand van de projector te compenseren, zodat de schaalverhouding ook in de diepte van het beeld behouden blijft. Als je dan over een heuvel rijdt met je virtuele RC-auto zal er geen vergroting van het beeld zijn.

Zonder Kinect zou dit niet mogelijk zijn omdat dan het beeld groter wordt wanneer het de projector nadert. Met de technologie die er achter de camera van Kinect schuilt zijn ze in staat om een 3D-model van de omgeving in kaart te brengen. Op deze manier weet het computerprogramma wanneer de virtuele RC-auto een obstakel nadert, een verhoging oprijdt of dat de toegang geblokkeerd is.

Nadat verschillende ontwikkelaars al met inventieve toepassingen kwamen voor Kinect, blijkt dat Microsoft eindelijk wakker geworden is en ook aan het experimenteren is met wat er allemaal mogelijk is voor Kinect. Eerder hebben ze ook de 'Holoflector' ontwikkeld wat een afbeelding van de gebruiker spiegelt die interactief is met virtuele objecten en omgevingen. 

De toekomst zal ons mooie vernieuwingen brengen als deze projecten de ontwerpfase verlaten en daadwerkelijk ontwikkeld worden voor het grote publiek. Laat je fantasie de vrije loop en het zal mogelijk zijn dankzij Kinect.