Nationale Toneel wil jeugdtheater maken

Het Nationale Toneel gaat zich meer richten op jeugdtheater. Door een fusie met theatergroep Stella Den Haag moet een nieuwe doelgroep worden aangeboord. Met de fusie moet 'het historische onderscheid tussen jeugdtheater en volwassenentheater worden opgeheven', meldt het Nationale Toneel vrijdag.

Volgens de instelling was dat al langer een wens van een jongere generatie theatermakers en acteurs. Of er daadwerkelijk een fusie komt met Stella, dat veel voorstellingen speelt voor basis- en middelbare scholieren, is nog niet duidelijk. Volgens het Nationale Toneel is dat afhankelijk van beslissingen van de gemeente Den Haag en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Naast een fusie met Stella Den Haag gaat het Nationale Toneel meer samenwerken met de Koninklijke Schouwburg en Theater aan het Spui. De drie instellingen hebben onder meer hun krachten gebundeld op het gebied van educatie en talentontwikkeling.

Het Nationale Toneel is een van de grote theatergezelschappen van Nederland met een vast ensemble van acteurs en regisseurs onder leiding van artistiek directeur Theu Boermans. Vorige week ging de voorstelling De Prooi, over de ondergang van ABN AMRO, in première.