Obama prijst banden met Groot-Brittannië

De band tussen de Verenigde Staten en Groot-Brittannië is gebaseerd op gedeelde doelen en nationale idealen en is sterker dan ooit. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama woensdag gezegd. De Britse premier David Cameron is momenteel op bezoek in Washington.

"We menen dat onze burgers vrij van angst moeten kunnen leven", aldus Obama. "Net als eerdere generaties staan we dan ook zij aan zij om onze landen te verdedigen en op te treden tegen diegenen die onze bevolking willen terroriseren of de wereld willen bedreigen met de meest gevaarlijke wapens die bestaan."

Cameron ging woensdag in op de onderwerpen die de twee regeringsleiders zullen bespreken. "Elke keer als een Amerikaanse president en een Britse premier elkaar treffen is er een serieuze en belangrijke agenda die moet worden afgewerkt. Dit bezoek is niet anders", aldus Cameron. "Afghanistan. Iran. De Arabische Lente. De behoefte aan handel, groei, banen en de wereldeconomie."

In een gezamenlijk opiniestuk dat dinsdag werd geplaatst in The Washington Post zeiden Obama en Cameron dat ze ook gaan praten over hoe de onderhandelingen met Iran moeten worden hervat. "Wij geloven dat er nog tijd en ruimte is om een diplomatieke oplossing na te streven", aldus de regeringsleiders.


Obama prijst banden met Groot-Brittannië (Foto: Novum)