Robert M. ziet lustgevoelens als vloek

Robert Mikelsons ziet zijn pedoseksuele gevoelens als een vloek. Dat zei hij woensdagmiddag tijdens zijn verhoor door de rechtbank. "Ik noem het simpelweg een vloek, omdat ik er nooit om heb gevraagd. Ik heb het opgelegd gekregen." Hij sprak van "de kaarten die ik uitgedeeld gekregen heb".

De hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak zei dat hij zijn gevoelens lang heeft onderdrukt, maar dat hij er uiteindelijk toch aan heeft toegegeven. Naar eigen zeggen moest hij "24 uur per dag, 7 dagen per week" zijn "eigen bewaker" zijn. "Ik heb het 10 jaar volgehouden. Ik vraag me af of iemand anders in mijn plaats dat langer had gedaan."

Mikelsons vergeleek zijn contact via internet met andere pedofielen met kankerpatiënten die steun bij elkaar vinden. "Het lotgenotencontact helpt heel veel." En: "Het was niet iets wat ik met de huisarts kon bespreken."

De rechtbank hield Mikelsons woensdag onder meer een chatgesprek voor waarin hij iemand anders tal van tips gaf over hoe diegene kinderen kon misbruiken zonder dat de ouders het merken

Robert M. heeft'een vloek'
Robert M. ziet lustgevoelens als vloek (Foto: ANP)