Xbox bestaat tien jaar in Europa

De originele zwarte Xbox kwam precies tien jaar geleden uit in Europa. Europese gamers konden vanaf 14 maart 2002 aan de slag met de console van Microsoft. Het was even wachten op de Xbox in Europa gezien de console in Amerika al op 15 november 2001 uitkwam, en ook in Japan was de console al eerder te koop.

Met grote launchgames zoals Halo: Combat Evolved, Jet Set Radio Future, Max Payne en Project Gotham Racing zag de toekomst er rooskleurig uit. Met Halo: Combat Evolved had Microsoft een franchise die zou groeien tot een ware kaskraker, waarbij mede door Halo de Xbox een groot succes was. Ondanks dat velen dachten dat het niks ging worden met de console van Microsoft, is Microsoft nu toch echt een van de grootste en belangrijkste bedrijven op het gebied van gaming.

Uiteindelijk ging de Xbox meer dan zes miljoen keer over de toonbank in Europa en wereldwijd meer dan 24 miljoen keer. De opvolger die bekend staat als Xbox 360 bereikte de zes miljoen in Europa in 2008, drie jaar na de lancering van de Xbox 360. De teller van de Xbox 360 staat nu rond de 66 miljoen keer verkocht wereldwijd.

Tegen het einde van 2006 staakte Microsoft de productie van de originele Xbox, op dat moment was de Xbox 360 al bijna een jaar te koop. Op 15 april 2010 beëindigde Microsoft de Xbox Live-service op de eerste Xbox. Over een nieuwe Xbox is nog niks bekend, de Xbox 360 bestaat op 2 december 2012 al zeven jaar in Europa.

"Wat was volgens jullie het beste beleefde moment met de oude vertrouwde Xbox?"

Xbox 10 jaar