SGP-prijs PvdA'er om aanpak Wallen

De Amsterdamse wethouder en locoburgemeester Lodewijk Asscher, getipt als toekomstig PvdA-leider, heeft op de SGP-jongerendag een prijs gekregen voor zijn aanpak van vrouwenhandel en prostitutie.

De wethouder probeert al jaren de invloed van criminelen in het Wallengebied terug te dringen. Via de wet Bibop worden vergunningen aan onder meer coffeeshops en prostitutiepanden geweigerd, vanwege vermoedens van banden met het criminele circuit. Tevens worden er panden door de gemeente opgekocht.

Lodewijk Asscher (Jos van Zetten, CC BY-SA)Door Asschers inspanningen zou het beroemde Red Light District een stuk kleiner moeten worden. Voor zijn 'strijd tegen vrouwenhandel en prostitutie' is de Amsterdamse locoburgemeerster daarom zaterdag een prijs door de jongerenafgeling van de SGP toegekend.

Asscher was tegenover de streng gereformeerde jongeren overigens wel kritisch over de mogelijkheid van de SGP om het kabinet op een aantal terreinen in de Eerste Kamer aan een meerderheid te helpen. Volgens de politicus zijn de kabinetsbezuinigingen op jeugdzorg en passend onderwijs in strijd met de Bijbelse waarde van naastenliefde.