Uitslagen Eredivisie speelronde 25

Dit weekend werd in de Eredivisie de 25e speelronde afgewerkt. PSV, Feyenoord en FC Twente wisten niet te winnen, waardoor AZ (0-2 bij De Graafschap) zijn koppositie verstevigde. Ook Ajax wist te winnen en doet weer volledig mee voor de titel.

PSV heeft weer een nederlaag moeten slikken. Na verliespartijen tegen FC Twente en Valencia verloor het op zondag ook met 3-1 bij NAC Breda, terwijl het al snel een 0-1 voorsprong had via Wijnaldum.

NAC boog de wedstrijd daarna succesvol om via goals van Kolk en Lurling, waarna de club uit Breda verder werd geholpen na een rode kaart van Manolev (twee keer geel). Vlak na rust kopte Kolk zijn tweede van de middag binnen. NAC kreeg daarna nog rood Schilder), maar PSV wist zich niet meer terug in de wedstrijd te knokken.

FC Twente heeft de knappe overwinningen op PSV en Schalke 04 geen passend vervolg kunnen geven. De Tukkers verloren terecht met 3-1 bij N.E.C. Nijmegen, dat Twente constant onder druk hield.

Het wist zelf pas vlak voor rust te scoren via een penalty van Schöne, waarna een kwartier na rust er al een 3-0 stand op het bord stond via Conboy en Zeefuik. Plet scoorde nog wel tegen, maar een sterk keepende Babos zorgde voor een goed Nijmegens resultaat.

Manolev (PSV) kreeg rood voor deze overtreding. (Foto: Pro Shots)