[EL] Uitslag Valencia - PSV

Vier dagen na de pijnlijke 2-6 nederlaag tegen FC Twente heeft PSV weer een domper moeten incasseren. In de eerste wedstrijd van de achtste finale van de Europa League verloor de ploeg met 4-2 van het Spaanse Valencia en lijkt hun rol in Europa uitgespeeld, al had het nog een stuk erger kunnen zijn.

Bij rust leek het al onmogelijk voor PSV om nog de kwartfinale te bereiken. Het werd grotendeels weggespeeld door de Spanjaarden en het moest al drie goals incasseren. Eerst kopte Ruiz een voorzet achter Isaksson, die later een te houden bal van Soldado in de goal zag verdwijnen. Vlak voor rust zorgde een discutabele penalty van diezelfde Solado voor de 3-0 ruststand.

Soldado scoorde twee keer. (Foto: Pro Shots)

Ook na rust kon PSV nauwelijks iets inbrengen tegen Valencia, dat desondanks de Eindhovenaren wel iets meer richting hun helft lieten komen. Het gewenste effect had dit niet voor PSV, want uit een snelle aanval kon Piatti de 4-0 binnenwerken. Daarna gebeurde er lange tijd weinig, todat PSV de kans kreeg om in ieder geval de keer te redden toen Strootman in de zestien meter op de grond werd gelegd.

De strafschop werd door aanvoerder Toivonen nog binnengewerkt. Valencia dacht er al te zijn, maar in de slotminuut wist PSV zelfs nog een goal te maken via Wijnaldum. Hierdoor werd de score toch nog een stuk dragelijker voor de Eiindhovenaren, maar zal het nog een lastige klus hebben om de kwartfinale te bereiken.