Lenteweer op komst in Nederland

Nederland krijgt volgende week te maken met lenteweer. De regen verdwijnt en in het zuiden van het land kan het kwik oplopen tot vijftien graden, meldt een woordvoerder van weeronline.nl woensdag.

Het druilerige en frisse weer van deze week komt door een lagedrukgebied dat zich ophoudt bij IJsland. Ook vrijdag en zaterdag vallen daardoor buien en is het fris.

Vanaf de Azoren komt echter een hogedrukgebied naar Nederland toe. Aanvankelijk zorgt dat ervoor dat het bewolkt is boven Nederland. "Dat komt doordat het hogedrukgebied eerst boven ons hoofd hangt." Uit de bewolking valt echter geen neerslag.

Het hogedrukgebied trekt echter verder Europa in. Een zuidenwind die droge lucht meebrengt zorgt ervoor dat de bewolking in de loop van volgende week steeds meer oplost. "Zeker in het zuiden van het land kan het wel vijftien graden worden. Dat geeft toch wel een lentegevoel", aldus de woordvoerder.

Hoelang het lenteweer aanhoudt, is het moeilijk te voorspellen, geeft hij aan. Het lijkt er echter op dat het langere tijd droog blijft. "De komende veertien dagen wordt weinig neerslag verwacht."