Rabobank komt met verticale pinpas

De Rabobank geeft maandag als eerste bank verticale betaalpassen uit, waarbij de tekst niet meer over de lengte van de pas staat, maar in de breedte. Hiermee sluit het ontwerp aan op het nieuwe pinnen, meldt de Rabobank.

Bij het oude pinnen werd de pas nog horizontaal door een magneetstriplezer gehaald. Bij het begin dit jaar volledig ingevoerde nieuwe pinnen wordt de pas verticaal in een chiplezer gestoken. Het is volgens de bank dan ook logischer de tekst verticaal op de pas te zetten. De kaart heeft wel nog altijd een magneetstrip.

Bij de nieuwe pas blijven het rekeningnummer en het pasnummer zichtbaar als die in de kaartlezer voor internetbankieren wordt geplaatst. Op de nieuwe betaalpas staat ook al het zogenoemde International Banking Account Number (IBAN) van 19 cijfers. Dat is een nummer dat nu al voor buitenlandse betalingen wordt gebruikt en in de toekomst ook voor binnenlandse betalingen.

De klanten van de Rabobank krijgen de nieuwe kaart overigens niet meteen thuisgestuurd. Pas als hun huidige kaart verloopt of als ze hem kwijtraken, krijgen ze een nieuw exemplaar.

Het is niet bekend of andere banken ook met een verticale pas komen.


Rabobank komt met verticale pinpas (Foto: Novum)